Hormoonbalans

Hormonen kun je zien als de boodschappers van het lichaam. Ze worden door het lichaam zelf aangemaakt en hebben invloed op de meest uiteenlopende soorten processen in het lichaam. Ze kunnen bijvoorbeeld weefsels of bepaalde organen aanzetten tot een actie. Het betreffende orgaan moet dan natuurlijk wel ‘ontvankelijk’ zijn voor het hormoon, het orgaan moet een ‘ontvanger’ hebben. Op het moment dat het hormoon zich verbindt met de ontvanger, wordt er een proces in werking gezet, of juist gestopt. Belangrijke invloed hebben de hormonen bijvoorbeeld op de ontwikkeling van de geslachtsorganen, de geslachtsdrift, bloeddruk, rijping van de geslachtscellen en het in gang zetten van alle voorzieningen voor een zwangerschap.

Hormoonbalans
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Je hormoonbalans is van cruciale invloed op je gehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hormonen vervullen binnen je lichaam namelijk heel veel taken en worden gebruikt door al je lichaamscellen. Het is dus enorm belangrijk dat je lichaam over de juiste hormoonbalans beschikt.

 

Wanneer je hormonen niet in balans zijn kan men spreken van: Hormoonschommelingen (pieken + dalen), hormonale disbalans of verstoring, verstoorde hormoonhuishouding, hormoonverstoring, ongewenste hormonale veranderingen of schommelend hormoonstelsel. Zijn je hormonen uit balans, dan kun je te kampen krijgen met allerlei klachten. U kunt daarbij denken aan o.a. aan vermoeidheid, gewichtstoename, puistjes en depressie.