Pecannoten

Botanisch gezien behoren de meeste noten die wij eten niet tot de noten-familie, toch worden ze allemaal culinair gezien tot de noten gerekend. Een noot zit pas in de echte noten familie als hij aan de volgende omschrijving voldoet: noten zijn enkelvoudige dopvruchten die horen tot de familie van droge vruchten en hebben één zaad waarvan het steen- of houtachtige omhulsel bij rijpheid zeer hard wordt.  De noten die buiten deze beschrijving vallen zijn de vruchten van een plant. Voor het gemak houden wij alle noten voor noten aan.

 

Noten zijn erg gezond doordat er een heleboel vitaminen en mineralen inzitten.  Vooral als de noten niet gebrand of geroosterd en onbewerkt zijn. In deze noten zijn alle voedingsstoffen nog  intact. Er bestaan veel verschillende noten en hieronder zullen wij deze voor u uitlichten.

Pecannoten
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

Aflopend sorteren

Pecannoten

De pecannoten hangen aan de pecannotenboom die uit de familie van de okkernoten komt. Deze boom kan wel 30 meter hoog worden met een spanwijdte van 30 meter. De vrucht van de pecannoot heeft een dunne bolster welke open splijt in 4 stukken als het zaad ontkiemt.  Als de pecannoot rijp is, vanaf half oktober tot en met januari wordt er geoogst, barst de bolster helemaal open en vallen de noten op de grond. In pecannoten zitten een heleboel goede stoffen. Zo zijn ze rijk aan zink en vitamine B. Pecannoten kan je eten als snack maar je kan er ook een salade van maken en het door een baksel doen.