Macadamia noten

Botanisch gezien behoren de meeste noten die wij eten niet tot de noten-familie, toch worden ze allemaal culinair gezien tot de noten gerekend. Een noot zit pas in de echte noten familie als hij aan de volgende omschrijving voldoet: noten zijn enkelvoudige dopvruchten die horen tot de familie van droge vruchten en hebben één zaad waarvan het steen- of houtachtige omhulsel bij rijpheid zeer hard wordt.  De noten die buiten deze beschrijving vallen zijn de vruchten van een plant. Voor het gemak houden wij alle noten voor noten aan.

 

Noten zijn erg gezond doordat er een heleboel vitaminen en mineralen inzitten.  Vooral als de noten niet gebrand of geroosterd en onbewerkt zijn. In deze noten zijn alle voedingsstoffen nog  intact. Er bestaan veel verschillende noten en hieronder zullen wij deze voor u uitlichten.

Macadamia noten
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

Aflopend sorteren
Bekijken als Rooster Lijst

4 Items

Aflopend sorteren

Macadamia

De macadamianoot is van oorsprong een Australische noot. De macadamia zit in een keiharde schil en is de moeilijkst te kraken noot ter wereld. Er is een druk van meer dan twintig kilo per vierkante centimeter voor nodig. Dit is een van de redenen dat de prijs van de macadamia enorm hoog ligt. De macadamianoot bevat het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van alle noten en is rijk aan vitamine B1. Daarnaast bevat het nog de mineralen magnesium, fosfor, ijzer, zink en calcium. De macadamia komt veel voor in notenmixen om de fantastische romige smaak maar kan je ook los eten.