Jam

Jam is een mengsel van gelei, pulp of moes van één of meerdere vruchtsoorten, suiker en water. Jam wordt vooral gebruikt om op brood te smeren, ook kun je het gebruiken in gebak en in toetjes.

 

Jam
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-24 van 25

Pagina
Aflopend sorteren
    • Tot 35% korting  
      op vele merken
    • Advies op maat
      Bel 0318-734541
    • Snelle levering
      Op voorraad, binnen 24 uur verzonden
    • Groot assortiment
      Meer dan 30.000 producten
    • Tot 35% korting  
      op vele merken
    • Advies op maat
      Bel 0318-734541
    • Snelle levering
      Op voorraad, binnen 24 uur verzonden
    • Groot assortiment
      Meer dan 30.000 producten
    • Tot 35% korting  
      op vele merken
    • Advies op maat
      Bel 0318-734541
    • Snelle levering
      Op voorraad, binnen 24 uur verzonden
    • Groot assortiment
      Meer dan 30.000 producten
  1. Cranberry compote eko Terschellinger
    Cranberry compote eko Terschellinger
    Speciale prijs 2,96 Normale prijs 3,29
    Op voorraad
    • Tot 35% korting  
      op vele merken
    • Advies op maat
      Bel 0318-734541
    • Snelle levering
      Op voorraad, binnen 24 uur verzonden
    • Groot assortiment
      Meer dan 30.000 producten
  2. Abrikozen jam Bionova
    Abrikozen jam Bionova
    Speciale prijs 2,33 Normale prijs 2,59
    Op voorraad
  3. Ananas gember jam Bionova
    Ananas gember jam Bionova
    Speciale prijs 2,33 Normale prijs 2,59
    Op voorraad
    • Tot 35% korting  
      op vele merken
    • Advies op maat
      Bel 0318-734541
    • Snelle levering
      Op voorraad, binnen 24 uur verzonden
    • Groot assortiment
      Meer dan 30.000 producten
  4. Moestuinjam aardbeien Marienwaerdt
    Moestuinjam aardbeien Marienwaerdt
    Speciale prijs 3,79 Normale prijs 3,99
    Op voorraad
  5. Rozenbotteljam Bionova
    Rozenbotteljam Bionova
    Speciale prijs 2,16 Normale prijs 2,40
    1-2 weken
Bekijken als Rooster Lijst

Items 1-24 van 25

Pagina
Aflopend sorteren

Jam kun je ook zelf maken. Dit doe je door een massa vruchten in te koken met een grote hoeveelheid suiker. De suiker zorgt niet alleen dat het product extra zoet smaakt, het heeft ook een conserverende werking. Vervolgens wordt bij de bereiding gebruikgemaakt van het principe van osmose. Dit betekent dat de suiker het water onttrekt van de kokende vruchten. Vervolgens voegt men een bindmiddel toe, zodat de jam beter smeerbaar is.

 

Er bestaan veel soorten jam, de meest populaire soorten zijn:
-          Aardbeienjam
-          Abrikozenjam
-          Bosvruchtenjam
-          Bramenjam
-          Kersenjam
-          Perenjam
-          Pruimenjam
-          Rozenbotteljam