Homeopathie Complex

Homeopathie is een natuurlijke en wetenschappelijke geneeswijze. De grondlegger ervan is Samuel Hahnemann. Hij was arts en scheikundige. In de tweede helft van de achttiende eeuw ontdekte hij een belangrijke natuurwet: een stof die bepaalde verschijnselen kan opwekken, is ook in staat diezelfde verschijnselen te genezen. Dit is het basisprincipe van de homeopathie geworden.

Homeopathie Complex
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren
 1. Dormeasan Druppels
  Dormeasan Druppels
  Speciale prijs 14,39 Normale prijs 15,99
  Op voorraad
 2. Drosera Complex
  Drosera Complex
  Speciale prijs 7,64 Normale prijs 8,49
  1-2 weken
Bekijken als Rooster Lijst

2 Items

Aflopend sorteren

Driekwart van de Nederlanders staat positief tegenover homeopathie. En terecht. Het is een milde en effectieve manier om mensen te behandelen voor allerlei ziekten en kwalen. Het doel van homeopathie is het herstellen van het natuurlijke evenwicht, zowel op lichamelijk gebied als psychisch. Als dit evenwicht verstoord raakt, kunnen er ziekten ontstaan.
Als het evenwicht in het lichaam verstoord raakt, kunnen er klachten ontstaan en ziekten. Samen met de patiënt zoekt de homeopathische arts naar de oorzaken van deze verstoring, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. Wanneer duidelijk wordt wat er aan de hand is, stelt de homeopathisch arts een diagnose. Eventueel in overleg met de huisarts of de specialist. Met behulp van homeopathische geneesmiddelen probeert hij het natuurlijke evenwicht te herstellen. Overigens kunnen reguliere en homeopathische geneesmiddelen zonder problemen naast elkaar gebruikt worden. Homeopathie kan bij vrijwel alle ziekten worden toegepast en op elke leeftijd. Zij kan vele maar niet alle aandoeningen genezen. Homeopathie brengt vaak verlichting of kan de bijwerkingen van reguliere middelen verminderen.

Het verschil tussen homeopathie enkelvoudig en homeopathie complex is dat bij een enkelvoudig product gebruikt gemaakt wordt van slechts 1 plant. Bij een complex worden meerder planten in het product verwerkt.