Groene koffie

Groene koffie is een afslankmiddel dat in een enorme opkomst zit. Groene koffie is de koffieboon voordat hij wordt geroosterd. Tijdens het roosteren van koffiebonen, dit wordt ongeveer op 246 graden gedaan, worden er rond de 700 chemische reacties in werking gesteld. Hierdoor verliest de koffie veel positieve eigenschappen. De groene koffie die in afslankproducten wordt gebruikt komt van de ongeroosterde koffieboon welde dus nog veel waardevolle voedingsstoffen en antioxidanten bevat.

Groene koffie
We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Als je groene koffie gebruikt als afslankmiddel heb je vooral de stoffen cafeïne en chlorogeenzuur (GCA) nodig.  Svetol wordt ook als naam gebruikt om de stof chloregeenzuur aan te geven. Chlorogeenzuur is een extreem krachtige antioxidant die in staat is om de bloeddruk fors te verlagen. Direct gevolg is een stabielere bloedsuikerspiegel. Volgens onderzoek gebeurt dit door de productie van glucose-6-fosfaat af te remmen, wat dus ook de rem zet op de afgifte van glucose aan ons bloed. Doordat er minder glucose of suiker in het bloed zit wordt er ook minder vet aangemaakt. Dit komt doordat suiker in vet veranderd. Chlorogeenzuur is dus een heel mooi hulpmiddel voor diabetici die moeite hebben om hun bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

 

De koffieboon is bijzonder rijk aan cafeïne. Deze stimulerende stof remt de eetlust en verhoogt de stofwisseling. Bij voldoende lichaamsbeweging en verstandige voedingskeuzes draagt cafeïne bij tot de verbranding van lichaamsvet. Er zijn echter ook groene koffie extracten verkrijgbaar die vrij zijn van cafeïne, maar een extra hoog percentage chlorogeenzuren bevatten.

 

Onderzoeken over de werking van chloregeenzuur laten zien dat het helpt bij het afvallen. Onlangs is er onderzoek gedaan bij 50 vrijwilligers waarbij de proefpersonen zonder aanpassing van hun eet- en leefpatroon minimaal 5 kilogram afvielen. Het meest recente onderzoek (2014) laat zien dat het de vetverbranding kan stimuleren. Ook onderzoek uit 2012 laat zien dat GCA een effectief middel kan zijn om mensen te laten afvallen. Maar dit onderzoek is uitgevoerd onder slechts 16 mensen, waarvan 8 mensen het extract gebruikten.

 

De populaire Amerikaanse dr. Oz show heeft in 2012 ook een onderzoek gedaan onder 100 vrouwen. Hieruit bleek dat vrouwen die dagelijks het GCA gebruikten twee keer zoveel gewicht kwijtraakten als de vrouwen in de placebogroep. Geen wonder dat groene koffie zo extreem populair is in de Verenigde Staten.